THE MASTERS S&C WOLDER

The Masters Services & Care op het kerkplein, in de schaduw van de Sint Petrus en Pauluskerk. Dit is een onderdeel van The Masters, een sociaal-innovatieve beweging die ‘anders’ ontwikkelde mensen in staat stelt om te participeren in de samenleving. Sheila Oroshein is de drijvende kracht achter het project. ‘Werkend leren’ doen veel Masters bij bedrijven die stage- of werkplekken beschikbaar stellen. Waar zij kunnen leren en doorgroeien naar mogelijk betaald werk. Want nu krijgen zij een uitkering. Ron Kanon van bloemenzaak Maravilha heeft een ruimte daarvoor beschikbaar gesteld. Ron: “Ik wil meer voor Wolder betekenen dan alleen maar bloemen en planten verkopen. Dat doe ik al zes jaar. Ik wil iets doen voor de bevolking, want meer levendigheid in de buurt kan nooit kwaad. Een ontmoetingsplek waar mensen een kopje koffie kunnen drinken en een exemplaar van 1Maastricht kunnen afhalen. The Masters Services and Care is eigenlijk een winkel die hulpvaardigheid verkoopt. Een plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten en waar service en diensten worden aangeboden. Hulp in de huishouding, was-en strijkservice, boodschappen doen, computerservice en kledingreparatie zijn een paar van de diensten.
Wolder is de tweede The Masters Services & Care in Maastricht, de eerste is in de Hoogbrugstraat in Wyck. Ron Kanon: “Ik heb zelfs in het bestuur van MVV bloemen gebracht naar de zieke Dick Nanninga.”